Hva er forskjellen mellom en Airfryer og en varmluftsovn?


De fleste bruker en ovn til å tilberede mat hjemme, de fleste ovner har også varmluftsfunksjon. Stort sett er det denne varmluftfunksjonen som blir sammenlignet med hva en Airfryer kan. I denne artikkelen tar vi for oss airfryer VS varmluftsovn!

Airfryere og varmluftsover er begge mye brukt for å tilberede mat. En av de største forskjellene er at de aller fleste allerede har en varmluftsovn. Argumentet med at airfryere er rimeligere og mer energieffektive er derfor ikke så godt. De aller fleste som har en airfryer har uansett en varmluftsovn i tillegg.

Airfryeren har en fordel i at den kan flyttes på og ganske enkelt tas med andre steder. For de aller fleste fungerer airfryeren som ett supplement til ovnen de allerede har hjemme fra før av. Flere som har utfordringer med helsen syntes også at det er utfordrende å bøye seg ned for å ta ut av ovnen, airfryeren har den fordelen at den enkelt kan plasseres på kjøkkenbenken.

De største forskjellene mellom Airfryer og varmluftsovn

Selv om det finnes flere store airfryere som kan lage opptil 2.5 kg så er det fortsatt mindre enn hva varmluftsovner kan. Mens varmluftsovner er integrert i kjøkkenet kan airfryeren ganske enkelt flyttes rundt på.

Airfryere sammenlignes med varmluftsovner, men det er ikke helt riktig å gjøre det. Det er forskjellig teknologi i airfryere også men selv de rimelige har ganske avansert teknologi. Airfryere har mindre volum som gjøre at luften kan spres mye raskere rundt og derfor gi maten ett bedre steke resultat. Maten blir også mye fortere ferdig tilberedt i en airfryer!

Fordeler med en airfryer

Kompakt størrelse: Airfryere er små og kompakte, noe som gjør dem enkle å oppbevare og ta med deg på tur.

Enkel å bruke: Airfryere har en enkel kontrollpanel med få knapper, slik at du enkelt kan stille inn temperatur og tidspunkt. Det er flere airfryere som kan styres med en app, les testen våres av airfryere med app-støtte her!

Rask og enkel rengjøring: Mange airfryere har avtakbare deler som kan vaskes i oppvaskmaskin, noe som gjør rengjøringen rask og enkel. Det er også mulig å bruke bakepapir i airfryer for å få enda mindre søl!

Lavere kostnader: Airfryere er ofte billigere enn varmluftsovner, men siden de aller fleste uansett har en tradisjonell ovn er dette argumentet sjeldent så bra. En fordel med airfryere er at de trenger mye kortere tid for å lage maten, og derfor bruker mye mindre strøm. Med høye strømpriser er det derfor ganske mye penger å spare i strøm ved å bruke en airfryer!

Fordeler med en varmluftsovn

Større kapasitet: Varmluftsovner har større kapasitet enn airfryere, noe som gjør dem mer egnet for større husholdninger eller for tilbereding av store måltider.

Les den store testen våres av airfryere her!

Er dere 1-2 personer i husholdningen vil mange klare seg fint uten ovnen. I større husholdninger vil den fortsatt være nødvendig å ha enten når dere skal lage noe spesielt, eller at dere skal lage mat til veldig mange.

Hva burde du velge?

Grunnen til at mange velger å ha en airfryer i tillegg til ovnen er det gode resultat man får som ligner på det du får når mat friteres. Det skyldes at luften sirkulerer mye raskere rundt i en airfryer.

Fordelen til airfryeren er flere, men spesielt det at man kan lage sunn mat uten å tilsette mye olje for å ett «fritert» resultat er det som frister mange. Før kjøpte mange airfryere mest for å lage pommes frites på en sunn måte som fortsatt smakte like godt. Nå brukes airfryere til å lage nesten all mulig mat, og det med det samme gode resultatet! Les mer om hvordan du kan spare penger på sunn mat her!

Det er klart at airfryere og varmluftsover har forskjellige fordeler og ulemper, avhengig av dine behov og preferanser. Airfryere er enkel å bruke, kompakte og billige, mens varmluftsover har større kapasitet.

Les flere tips og triks for å bruke airfryer her!

Derfor, trenger du en airfryer? Har du allerede en ovn kan du klare deg uten. Ønsker du å lage sunn mat på en enkel og effektiv måte som gir ett «fritert» resultat er det verdt å vurdere en airfryer.

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts