Kjerringråd mot Mandelsteiner (Detrituspropper) – Bedre munnhelse


Detrituspropper, også kjent som mandelsteiner, er bakterier og døde slimhinner. Ofte kan de også være hvite siden det danner seg kalk. Disse steinene kan forårsake en rekke ubehagelige symptomer, inkludert dårlig ånde, sår hals og problemer med å svelge.

Det er mange gode kjerringråd mot mandelsteiner. Vi har her samlet de beste som mange har veldig god erfaring med. Det er store forskjeller i hvor effektive de er for forskjellige personer, og ikke minst hvor store plager du har av mandelsteiner.

Årsaker til detrituspropper/mandelsteiner

Detrituspropper oppstår når døde celler, matpartikler og annet rusk blir fanget i mandlene og deretter kalker opp over tid. Selv om mandelsteiner ikke er uvanlig så er det også ikke uvanlig at det kan forveksles med andre ting. Fastlegen kan hjelpe deg med dette om du er usikker.

Symptomer på detrituspropper/mandelsteiner

Detrituspropper kan forårsake en rekke symptomer, inkludert dårlig ånde, en metallisk smak i munnen, sår hals, problemer med å svelge og til og med øresmerter. Hvis du merker noen av disse symptomene, kan det hende du har detrituspropper.

Kjerringråd mot detrituspropper/mandelsteiner

God munnhygiene! En av de mest effektive måtene å forhindre detrituspropper på er å opprettholde god munnhygiene i følge oralb . Dette inkluderer regelmessig tannbørsting og bruk av tanntråd, samt regelmessig bruk av en antimikrobielt munnvann.

Hydrering Å drikke rikelig med vann kan også bidra til å forebygge detrituspropper. Hydrering bidrar til å skylle bort matpartikler og annet rusk som kan bli fanget i mandlene.

Kostholdsendringer – Enkelte matvarer kan bidra til dannelsen av detrituspropper. Prøv å unngå matvarer som er høye i sukker eller som kan irritere mandlene, som sterkt krydret mat.

Naturlige skyllinger – En saltvannsskyll kan bidra til å fjerne detrituspropper. Bland 1/2 teskje salt i et glass med varmt vann og gurgle løsningen i munnen din i 30 sekunder før du spytter den ut.

God munnhygiene vil for mange hjelpe mye, men mandelsteiner har dessverre ofte en tendens til å komme tilbake igjen. Plages du mye av mandelstener gjelder det å oppsøke profesjonell hjelp, spesielt om skylling ikke har god nok effekt.

Når du bør søke medisinsk hjelp

Hvis detrituspropper forårsaker alvorlige symptomer, eller hvis de ikke forbedres med hjemmebehandling, bør du søke medisinsk hjelp. En lege eller tannlege kan fjerne detrituspropper profesjonelt, og kan også foreslå andre behandlinger, som antibiotika eller til og med mandeloperasjon, i alvorlige tilfeller.

Bruk av kjerringråd mot mandelsteiner

Detrituspropper eller mandelsteiner kan være plagsomt, men heldigvis finnes det en rekke kjerringråd som kan hjelpe med å håndtere denne tilstanden. God munnhygiene, rikelig hydrering, kostholdsendringer, og naturlige skyllinger som saltvannsgurgling kan alle bidra til å forebygge og behandle detrituspropper.

Husk, imidlertid, at disse kjerringrådene er ment som supplement til, og ikke en erstatning for, profesjonell medisinsk rådgivning. Hvis symptomene dine er alvorlige eller vedvarer til tross for hjemmebehandling, er det viktig å søke medisinsk hjelp. Mens detrituspropper kan være ubehagelige, er de vanligvis håndterbare med riktig omsorg og oppmerksomhet. Ved å ta vare på din munnhelse og følge disse kjerringrådene, kan du bidra til å redusere forekomsten av detrituspropper og opprettholde din generelle velvære.

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts