Hvordan vaske airfryer – Guide for vask og vedlikehold


Salget av airfryere har tatt av, men mange er ikke så nøye med vasking som de burde være. Airfryere lar deg lage sunne, sprø og friske retter med lite eller ingen tilsatt olje. Men for å sikre at airfryeren din fungerer optimalt og holder seg hygienisk, må den vaskes regelmessig.

Heldigvis så lager mange produsenter som Cosori matkurver og tilbehør som tåler oppvaskmaskin. Det gjør det veldig mye lettere å kontinuerlig ha rene matkurver og annet tilbehør. De selger også ekstra tilbehør så dere alltid kan ha noe rent klar til brukt.

Guide for å vaske airfryer

Selv om mye tilbehør og matkurver ofte kan sette i oppvaskmaskinen så burde det fortsatt skylles, og selve maskinen burde rengjøre med jevne mellomrom.

Her er trinnene du bør følge for å vaske airfryeren din:

  1. Fjern overflødig mat og rester: Fjern eventuelle matrester fra matkurven og annet tilbehør. Dette skrapes enklest bort, for så å skylle det godt. Dette gjelder hvis du skal ha det i oppvaskmaskinen. Det burde aldri være igjen noe matrester før det skal vaskes i oppvaskmaskinen.
  • Skyll airfryerdelene med varmt vann: Ta av alle løse deler, plater og annet som ikke tåler oppvaskmaskin, skyll grundig med varmt vann. Dette behøves ikke å gjøres hver gang, har det vært i kontakt med mat så burde det gjøres for hver gang airfryeren blir brukt.
  • Bruk en oppvaskbørste eller svamp for å fjerne fastbrent mat: Hvis du har fastbrent mat på noen av delene, kan du bruke en oppvaskbørste eller en svamp med oppvaskmiddel for å fjerne den. Her varierer det litt på kvaliteten, det som er av god kvalitet holder seg godt og er også enkelt å skylle av for rester.
  • Les nøye hva som tåler å bli vasket i oppvaskmaskin før du gjør det. Mye av tilbehøret går også veldig fort å vaske for hånd. Fordelen er at du blir ferdig med engang og airfryeren er klar til bruk hele tiden.
  • Tørk airfryerdelene grundig: Tørk alle løse deler grundig med et rent, tørt kjøkkenhåndkle.
  • Det finnes mye universalt airfryer tilbehør. Fordelen er flere, du får muligheten til å kunne lage nesten hva som helst, men også at du alltid har matkurver og lignende alltid klart til bruk. Se hva som finnes av tilbehør her!

Ved å vaske airfryeren din regelmessig, kan du sikre at den fungerer optimalt og holder seg hygienisk. Følg trinnene ovenfor for å vaske airfryeren din raskt og enkelt. Sørg for å vaske en ny airfryer før du bruker den for første gang for å fjerne eventuelle rester.

Rengjøring av selve airfryeren

Når du holder på med mat er det viktig å skille mellom hva du kan ta på, og hva du ikke kan ta på. For å holde en ren sone burde hendene alltid vaskes før du tar på airfryeren etter du har vært i kontakt med mat. Det er ikke alltid så enkelt å få til, spesielt når dere er flere. Koble alltid strømmen fra airfryeren før du rengjør den.

Les den store testen vi har gjort av airfryere her!

Støvrengjøring – Med en tør mikrofiberklut er det enkelt å gå over airfryeren. Så lenge den ikke har blitt skitten og kun støvete er dette en god måte å holde den fin på.

Hygienisk vask – Etterhvert som det kommer fingeravtrykk og lignende på airfryeren burde den vaskes med såpe for å være hygienisk. Det er ikke mye som skal til, og ved å rengjøre jevnlig vil den holde seg fin i veldig mange år. Med gode rutiner hvor den aldri rekker å bli ordentlig skitten så blir rengjøringen veldig enkel, og den er alltid innbydende til bruk.

Vask før førstegangsbruk av en ny airfryer

En ny airfryer burde vaskes  før den brukes for første gang for å fjerne eventuelle rester fra produksjonen eller fra lagring. Her er trinnene du bør følge:

  • Fjern alt av emballasje og beskyttelsesmateriale.
  • Skyll alle løse deler med varmt vann.
  • Tørk alle deler grundig med et rent, tørt kjøkkenhåndkle.

Sjekk hva som gjelder for din airfryer

Sørg for å sjekke om det er noen spesielle rutiner eller forhåndsregler du må ta for din airfryer. Tipsene i denne artikkelen er generelle for vask og vedlikehold av airfryer, det kan være spesielle ting som gjelder for din. Jevnlig vask på riktig måte vil også gjøre at belegg i matkurv, rister og annet tilbehør holder seg lengst mulig.

Les flere tips og triks for bruk av airfryer her!

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts