Kjerringråd mot eksem – Naturlige løsninger for å lindre


Hva er eksem?

Eksem er en betennelsestilstand i huden som fører til rødhet, kløe og ofte sår og skorper. Det finnes flere typer eksem, men atopisk eksem er den vanligste formen.

Eksem kan skyldes flere faktorer, inkludert genetikk, allergier, irritanter, stress og endringer i klimaet. De fleste blir kvitt eksem før de blir voksne, profesjonell behandling er ofte avgjørende for mange.

Kjerringråd mot eksem

Kjerringråd mot eksem er ikke ett alternativ til profesjonell behandling. Vi har her samlet kjerringråd som mange som plages av eksem har fått gode resultater av å bruke.

Hvordan havregryn kan lindre eksem

Havregryn inneholder antioksidanter og betennelsesdempende stoffer som kan hjelpe med å lindre kløe og betennelse forårsaket av eksem. Det er havre som inneholde saponin som gjør at havregryn kan ha positiv effekt.

For å lage en havregrynsmaske, mal havregryn til et fint pulver og bland med litt vann for å lage en tykk pasta. Påfør direkte på det berørte området og la den sitte i 15-20 minutter før du skyller den av med kaldt vann.

Kokosolje mot eksem

Kokosolje er rik på fettsyrer som gir næring og fuktighet til huden og kan bidra til å redusere betennelse og kløe.

Hvordan bruke kokosolje på eksemutsatte områder

Påfør en liten mengde ren, kaldpresset kokosolje direkte på det berørte området to til tre ganger om dagen.

Det finnes også babyvask fra Kokoso baby hair & body wash som inneholder kokosolje og er sertifisert egnet for eksemhud.

Aloe vera mot eksem

Aloe vera er kjent for sine beroligende og helbredende egenskaper, og kan hjelpe med å redusere kløe, psoriasis og betennelse assosiert med eksem.

Påfør ren aloe vera-gel direkte på det berørte området to til tre ganger om dagen for å lindre kløe og betennelse.

Eplesidereddik mot eksem

Hvordan eplecidereddik kan hjelpe med eksem

Eplecidereddik har antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å lindre eksemsymptomer.

Riktig fortynning og påføring av eplecidereddik

For å bruke eplecidereddik på huden er det viktig at du bruker riktig blandigsforhold. Påfør blandingen direkte på det berørte området med en bomullsdott. Gjenta to til tre ganger om dagen. Livsgleder.com har skrevet mer om blandingsforhold du kan følge.

Kamille mot eksem

Kamille som en naturlig anti-inflammatorisk ingrediens

Kamille inneholder naturlige antiinflammatoriske stoffer som kan bidra til å lindre kløe og betennelse ved eksem.

Mot mild eksem kan du også prøve produkter som innehold kamille tinktur, tyroler natursalve gjør det.

Fuktighetskrem og hudbarriere

Viktigheten av å holde huden fuktig for å forebygge eksem

Å holde huden godt fuktet og opprettholde en sunn hudbarriere er avgjørende for å forebygge og lindre eksem. Velg en parfymefri og hypoallergen fuktighetskrem for å minimere irritasjon.

Påføringsmetode og tidspunkt

Påfør fuktighetskrem to til tre ganger om dagen, spesielt etter bad eller dusj når huden er fuktig, for å låse inn fuktigheten og styrke hudbarrieren.

Unngå kjente triggere

En viktig del av å håndtere eksem er å identifisere og unngå potensielle triggere, inkludert allergener, irritanter og stressfaktorer.

Kjerringråd mot kløe i huden!

Hold en dagbok over utbrudd for å identifisere potensielle triggere, og unngå eller minimere eksponering for disse triggere når det er mulig. Skriv gjerne ned hvor ofte du dusjer og andre potensielle triggere også.

Stresshåndtering

Sammenhengen mellom stress og eksem

Stress kan forverre eksem og bidra til utbrudd. Å lære å håndtere stress effektivt kan være en viktig del av en helhetlig tilnærming til å behandle eksem.

Stresshåndteringsteknikker

Prøv avslapningsteknikker som dyp pusting, meditasjon, yoga eller progressiv muskelavslapning for å redusere stressnivået.

Konsultere en lege

Når man skal søke medisinsk rådgivning

Selv om kjerringråd kan være nyttige for å lindre eksem, er det viktig å konsultere en lege hvis symptomene vedvarer, forverres eller påvirker livskvaliteten betydelig.

Medisinsk behandling og rådgivning

Legen din kan foreslå reseptbelagte medisiner eller kremer for å kontrollere eksem, samt gi råd om passende hudpleie og forebyggende strategier.

Hvordan bruke kjerringråd

Kjerringråd kan være et verdifullt supplement til medisinsk behandling for å lindre eksem og forbedre hudens helse. Les mer om hva kjerringråd er og hvordan de skal brukes!

Husk alltid å konsultere en lege før du prøver nye behandlinger, og følg deres anbefalinger for optimal hudpleie.

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts