Pakking av kajakk – Dette må du ha med deg


I en kajakk har du plass til mye, utfordringen er å holde alt tørt hvis uhellet skulle være ute og du går rundt i kajakken. En kajakk har også en begrensning i at lukene ikke er altfor breie, derfor kan du ikke pakke alt i en stor bag. Ved å pakke ned i mindre tørrposer er det enkelt å få det inn og ut av lukene.

Dette burde alltid være i kajakken

I en tørrpose burde du ha et skift klart. Det burde alltid være med i kajakken, for selv på sommeren kan det bli kaldt når solen forsvinner og det blåser ute.

Til kart, telefon og nøkler er det lurt å ha en egen liten tørrpose. Selv om telefonen din er vanntett er det fortsatt lurt å ha den i en tørrpose.

Når du skal på tur over flere dager er det også veldig nyttig å dele opp tingene du har med i forskjellige kategorier. Fra det du kommer til å bruke mye, litt og det som sannsynligvis ikke kommer til å bli brukt! Når du har gjort det kan du også lage et godt system så du ikke trenger å pakke ut av kajakken hver eneste gang du skal ha noe fra den.  

Pakking til overnattingstur i kajakk

Det er flere ting å tenke på når du skal pakke kajakken for flere dager på tur. Før du begynner å pakke i tørrposer så finn ut alt du må ha med deg, og samle det sammen så du har full oversikt over at du faktisk har fått med deg alt. Her er det lurt å bruke en liste som du krysser av på etterhvert som alt blir funnet frem.

Så mye som mulig burde alltid pakkes i tørrposer, av større ting som liggeunderlag og sovepose kan gjerne ligge i sin egen. Pakk klær for seg selv, og spesielt ikke med ting som er flytende. En egen tørrpose til klær som har vært brukt settes alltid pris på når man er på tur!

I kajakken er det ofte lurt å ha en større sekk eller bag også hvis du har plass til det. På overnattingstur med kajakk er det ikke alltid at det er rett ved der du setter kajakken at du får satt opp telt eller hengekøy.

Mat og annet turutstyr kan med fordel ligge i tørrposer. De fleste har litt begrenset av de, så prioriter de til det viktigste som klær. Det skal sies at hvis du går rundt så i kajakken kan det veldig fort gå utover maten også! Salt polarbrød er ikke det beste som finnes.

Fordele vekten – På dagsturer er det sjeldent man har med så mye at vekten er noe særlig å tenke på. Når du er på flere dagers tur så er vann blant enn av tingene som fort veier litt. Det finnes også løsninger for vann du kan ha oppå kajakken, det gjør at det blir lett tilgjengelig mens du padler også.

Det beste er å fordele vekten mest mulig. Når du har pakket i pakkposer så er det ofte noen av de som skiller seg ut som ekstra tunge, fordel de tyngste tørrposene ekstra godt ut. I lukene er det viktig at du pakker det du trenger sist helt innerst. Typisk er det sovepose, telt og så tøy som du ikke trenger før på slutten av dagen.

Sikkerhetsutstyr

Om du har en våt eller tørrdrakt burde du alltid pakken den med deg! Det kan bli en viktig sikkerhet å ha med seg på tur.

Åresnor, lanterner, svamp og pumpe burde du også alltid ha, og ikke minst redningsvest. Er du vant til å padle med andre er det skummelt å belage seg på at de har utstyr du kan låne. Det er flere grunner til det, når en situasjon først skjer er det også større sjanse for at det er flere som går rundt.

Blir det dårlig være er det også veldig fort gjort å komme bort fra hverandre. Hvis den du padler med endrer litt kurs på grunn av noen bølger kan dere fort være mange titalls meter unna hverandre. Det er tryggere å padle flere sammen, men du skal alltid kunne klare å redde deg selv uansett!

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts