De beste kjerringrådene for hårkur – Naturlige hårkurer


Å ta vare på håret og holde det sunt og sterkt er viktig for mange, og det finnes en rekke produkter på markedet som lover å gjøre nettopp det. Men noen ganger er de beste løsningene de enkleste og mest naturlige. I denne artikkelen vil vi presentere effektive kjerringråd for naturlige hårkurer som kan hjelpe deg med å oppnå et friskt og glansfullt hår.

Kjerringråd for hårkur – Naturlig hårkur

Mange har god erfaring med hårkurer som er laget selv, og vi har mottatt mange kjerringråd for hvordan du kan lage din egen!

Kokosolje

Kokosolje har lenge vært kjent for sine fuktighetsgivende og nærende egenskaper, noe som gjør den til et ideelt middel for tørt og skadet hår. For å lage en kokosolje hårkur, smelt en liten mengde kokosolje i et vannbad. Det fungerer også bra å bare varme med hånden eller oppbevare i ett litt varmt rom som på badet. Påfør oljen i fuktig hår og masser den godt inn i hodebunnen og hårets lengder. La virke i minst 30 minutter, eller over natten for en intensiv behandling. Vask deretter håret grundig med sjampo og balsam.

Det finnes også ferdige produkter som Ogx Coconut Milk balsam som inneholder bla. økologisk kokosmelk, kokos oljer og piskede eggehviter.

Egg

Egg er rike på proteiner og næringsstoffer som kan bidra til å styrke og reparere håret. For å lage en eggbasert hårkur, pisk sammen ett egg, en spiseskje olivenolje og en spiseskje honning. Påfør blandingen i fuktig hår og dekk til med plastfolie eller en dusjhette. La virke i 20-30 minutter før du skyller grundig og vasker håret med sjampo og balsam.

Hvor ofte burde du dusje?

Noen bruker også kun egg! Prøv deg fram, sørg for at du ikke bruker for varmt vann.

Honning

Honning er kjent for sine fuktighetsgivende og antibakterielle egenskaper, og kan derfor være et effektivt middel for tørt hår og irritert hodebunn. Bland en spiseskje honning med en spiseskje olivenolje og masser blandingen inn i fuktig hår og hodebunn. La virke i 20-30 minutter før du skyller godt og vasker håret med sjampo og balsam.

Det er også mulig å koke opp vann (1-2 dl) og blande en spiseskje honning for hver dl i vannet. Rør til det blir oppløst og vent med å påføre så du ikke brenner deg!

Avokado

Avokado er rik på vitaminer og fettsyrer som kan gi næring og fuktighet til håret. Mos en moden avokado og bland den med en spiseskje olivenolje og en spiseskje honning. Påfør blandingen i fuktig hår og la den virke i 20-30 minutter før du skyller grundig og vasker håret etter det.

Banan

Banan er en annen naturlig ingrediens som kan bidra til å styrke og mykgjøre håret. Mos en moden banan (det er lettest) og bland den med en spiseskje honning og en spiseskje olivenolje. Påfør blandingen i fuktig hår og la den virke i 20-30 minutter før du skyller grundig og vasker håret med sjampo og balsam.

Kjerringråd mot elektrisk hår

Eplesidereddik hårkur

Eplecidereddik er et populært kjerringråd for å gjenopprette hårets naturlige pH-balanse og fjerne produktrester som kan tynge håret ned. Bland en del eplecidereddik med tre deler vann og bruk denne løsningen som en hårskylling etter sjamponering og balsamering. La blandingen sitte i håret i et par minutter før du skyller grundig med kaldt vann. Bruk eplecidereddik-skyllingen én gang i uken for best resultat. Klikk testet også denne metoden med litt andre blandingsforhold.

Aloe vera hårkur

Aloe vera er kjent for sine fuktighetsgivende og beroligende egenskaper og kan være en effektiv hårkur for tørt og skadet hår. Skrap ut geleen fra et aloe vera-blad og bland den med en spiseskje olivenolje. Påfør blandingen i fuktig hår og masser den godt inn i hodebunnen og hårets lengder. La virke i 20-30 minutter før du skyller grundig og vasker håret med sjampo og balsam.

Bruk eventuelt en Aloe Vera shampoo fra Avivir. Vær oppmerksom på at noen kan reagere på Aloe Vera og få en rødlig reaksjon, normalt forsvinner dette etter ca 30 minutter.

Yoghurt

Yoghurt er rik på proteiner og melkesyre som kan bidra til å styrke og mykgjøre håret. Bland en halv kopp naturlig yoghurt med en spiseskje honning og en spiseskje olivenolje. Påfør blandingen i fuktig hår og la den virke i 20-30 minutter før du skyller grundig og vasker håret med sjampo og balsam.

Kjerringråd – Hvordan få håret til å vokse fortere og lengre

Hvordan bruke kjerringråd

Naturlige hårkurer og kjerringråd kan være en effektiv og skånsom måte å ta vare på håret ditt og holde det sunt og glansfullt. Prøv noen av disse rådene og tilpass dem etter din egen hårtype og behov.

Les mer om hva kjerringråd er og hvordan de skal brukes!

Husk at resultatene kan variere fra person til person, og at det kan være nødvendig å eksperimentere med ulike metoder for å finne den beste løsningen for ditt hår.

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts