Kjerringråd mot betennelse i tannkjøttet – Naturlig lindring


kjerringråd mot tannkjøttbetennelse

Betennelse i tannkjøttet, også kjent som gingivitt, er en vanlig tilstand som kan forårsake rødhet, hevelse, og blødning fra tannkjøttet. Å opprettholde god munnhygiene er viktig for å forhindre og behandle betennelse i tannkjøttet, men det finnes også noen kjerringråd som kan hjelpe med å lindre smerte og redusere betennelse. I denne artikkelen vil vi utforske ulike kjerringråd for å bekjempe betennelse i tannkjøttet.

Årsaker til betennelse i tannkjøttet

Matrester som blir liggende igjen er den viktigste årsaken til betennelse i tannkjøttet ifølge nhi. Andre faktorer som kan bidra til betennelse i tannkjøttet inkluderer:

  • Dårlig munnhygiene
  • Røyking eller bruk av tobakk
  • Hormonelle endringer, som under graviditet eller pubertet
  • Dårlig kosthold og mangel på næringsstoffer
  • Diabetes og visse medisinske tilstander

Kjerringråd mot betennelse i tannkjøttet

Saltvannsskylling – Skyll munnen med en saltvannsløsning for å redusere betennelse og drepe bakterier som kan forårsake tannkjøttbetennelse. Dette kan hjelpe mot tannverk i følge tøyentannlegevakt.

Tea tree olje – Påfør noen dråper tea tree olje direkte på det betente tannkjøttet for å redusere betennelse og bekjempe bakterier. Finnes også som tannkrem.

Aloe vera – Påfør aloe vera gel direkte på det betente tannkjøttet for å lindre smerte og redusere betennelse i følge vof.no. Vurder også bruk av munnskyll med Aloe Vera!

Hydrogenperoksid – Skyll munnen med en blanding av vann og hydrogenperoksid (3 %) for å drepe bakterier og redusere betennelse. Følg bruksanvisningen, husk å ikke svelge blandingen.

Forebyggende tiltak mot betennelse i tannkjøttet

Børst tennene to ganger om dagen, bruk tanntråd daglig og besøk tannlegen regelmessig for å fjerne plakk og oppdage tidlige tegn på tannkjøttbetennelse. God munnhygiene er det viktigste forebyggende tiltaket du kan gjøre.

Unngå røyking og tobakk! det kan forårsake betennelse i tannkjøttet, så det er viktig å unngå disse skadelige vanene.

Balansert kosthold – Spis et næringsrikt og balansert kosthold for å styrke immunforsvaret og opprettholde sunne tannkjøtt.

Redusere stress – kan svekke immunforsvaret og øke risikoen for tannkjøttsbetennelse. Prøv å finne måter å redusere stress på i hverdagen, for eksempel gjennom meditasjon, yoga eller regelmessig mosjon.

Bruk av munnskyllevann som Corsodyl gjør at du forebygger mot tannkjøttbetennelse og andre infeksjoner i munnhulen.

Ved å innføre daglig rutine for din munnhygiene, og samtidig gjøre andre forebyggende tiltak kan det ha en veldig stor påvirkning for hvor ofte du vil oppleve tannkjøttbetennelse. Det er både vondt, og har andre negative bivirkninger. Derfor er det viktigste du gjør de små rutinene i hverdagen!

Når bør du oppsøke tannlege?

Selv om kjerringråd kan bidra til å lindre betennelse i tannkjøttet, er det viktig å oppsøke tannlege hvis betennelsen ikke forbedrer seg. Ved plager er det som regel best å få hjelp fortest mulig.

  • Smerten blir verre eller uutholdelig.
  • Du opplever alvorlig blødning fra tannkjøttet.
  • Tannkjøttet trekker seg tilbake og tennene ser lengre ut.
  • Det oppstår pus mellom tennene og tannkjøttet.

Det finnes også tannlegevakt, som kan brukes når det haster. Ellers er det å besøke tannlegen årlig veldig lurt, og det kan også på sikt gjøre at det blir mye rimeligere. Mange engster seg for å oppsøke tannlege, på grunn av penger også. Ved å oppsøke tannlegen årlig vil du kunne unngå stress som jo også faktisk kan være en grunn til tannkjøttbetennelse!

Bruk av kjerringråd mot tannkjøttbetennelse

Betennelse i tannkjøttet kan være smertefullt og ubehagelig, men heldigvis finnes det flere kjerringråd som kan hjelpe med å lindre symptomer og redusere betennelse.

Hva er kjerringråd, og hvordan skal de brukes?

Husk imidlertid at det er viktig å opprettholde god munnhygiene og besøke tannlegen regelmessig for å forhindre alvorlige tann- og tannkjøttsproblemer.

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts