Kan du ha frossenpizza i kjøleskapet? – Vi har testet


Frossenpizza er ikke noe som burde være en del av ditt faste kosthold, men i en hektisk hverdag så er det noe du kan spise en sjelden gang. Det er også forskjeller mellom ferdigpizzaer, hvor noen er veldig mye mer usunne enn andre.

Hvor lenge holder frossenpizza seg i kjøleskapet

En frossenpizza som ligger i kjøleskapet vil holde seg fint i et døgn og opp noen dager. Noen variasjoner vil det derimot være, for konsistensen til pizzaen er ikke den samme når den ligger i kjøleskapet istedenfor fryseren.

Hvis frossenpizzaen blir veldig fuktig vil pizzaen bli dvask. Blir den veldig fuktig kan den også fortere bli muggen, blir den det er det viktig at den ikke spises.

Hvilket tilbehør som er på frossenpizzaen har også mye å si. Er det tilbehør som fint holder seg noen dager i kjøleskapet er det store sjanser for at frossenpizzaen vil være god etter noen dager i kjøleskapet også.

Vær oppmerksom på hva produsenten sier. De fleste sier at frossenpizza høyest skal ligge et døgn i 0-4 grader. Mens andre produsenter opplyser om at de kun skal oppbevares i fryser. Ved å følge dette er du sikker på at maten ikke blir dårlig.

Å oppbevare frossenpizzaen i kjøleskapet skyldes ofte at fryseren er full, eller at det er mangel på fryser. Velger du å ha den i kjøleskapet så inspiser den godt før du steker den, er den muggen eller har fått dårlig lukt så er det viktig at den kastes og ikke blir spist.

Ideelt sett vil det være bedre å ha frossenpizza i fryseren, holdbarheten er også flere måneder så fort den lagres i fryseren.

Hvis du ikke har fryser, og ofte får dette problemet så finnes det ferdigpizzaer som er laget for å oppbevare i kjøleskap istedenfor fryseren. Husk at når du steker en frossenpizza som har tint i kjøleskapet så skal den ikke stå like lenge i ovnen før den er ferdig som hvis den var helt frossen.

Er du usikker på om du vil ta sjansen, så kan frossenpizzaen også stekes for så å stå i kjøleskapet. Fordelen med det er at den ikke risikere å bli dvask, men den smaker heller ikke som en nystekt pizza lenger.

Pass på at du ikke har pizzaen stående i romtemperatur. Hvis den blir stående for lenge kan det komme bakterier som kan gi matforgiftning. Er du usikker på om den har stått ute for lenge er det bedre å la være å spise den!

Fryse pizzadeig og pizzasaus

Pizza som lages selv smaker bedre, og er nesten uten unntak også alltid sunnere. Det er ikke noe problem å fryse pizzadeig, men det burde gjøres på en smart måte hvis du skal spare noe særlig tid.

Fryser du pizzadeigen så blir det litt jobb med å kjevle den ut når den skal lages, og den må være tint for at du skal klare å gjøre det.

Hvis du derimot kjevler ut pizzadeigen og halvsteker den. Den må ikke halvstekes heller, så er det kun å ta på topping du trenger å gjøre. For å gjøre det ekstra lettvint så frys ned pizzaene med pizzasausen allerede smurt på.

Når du gjør det på denne måten har du mye mer kontroll over hva pizzaen inneholder, og du kan selv velge hvilke og hvor mye du ønsker av de forskjellige ingrediensene.

Hvordan gjøre frossenpizzaen litt sunnere

Frossenpizzaer er ikke noe særlig ernæringsmessig. Det er derimot enkelt og raskt, derfor spises det faktisk veldig mye frossenpizza i Norge.

Et enkelt triks for å velge en litt sunnere frossenpizza er å sjekke om den er nøkkelhullsmerket. Det betyr ikke at den er sunn, men litt sunnere enn andre frossenpizzaer.

Er du veldig opptatt av ernæring så er sannsynligvis ikke ferdigpizza noe du spiser mye av uansett. For å finne ut mer nøyaktig hvor sunn/usunn ferdigpizzaen er så er det å sjekke hvor mye fett og hvor høyt saltinnhold pizzaen har som utgjør mest.

Deigen på en frossenpizza får du ikke gjort noe med. Lager du pizzaen selv derimot og fryser ned pizzadeig kan du få det til å gå nesten like fort som å lage en frossenpizza, og du har full kontroll over næringsinnholdet selv.

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts