Hvordan oppbevare surdeigsbrød – Tips for å holde det ferskt!


Oppbevaring av surdeigsbrød

Har du laget ditt eget surdeigsbrød, eller kjøpt inn ett så er det ikke noe som smaker bedre enn det. Men surdeigsbrødet må oppbevares riktig for å holde seg ferskt og godt lengst mulig.

Surdeigsbrød er en veldig god måte å lage brød på, og du har selv full kontroll på hvilke ingredienser som brukes. I motsetning til industribrød så er ett surdeigsbrød både sunnere, men kan også holde seg ferskt lengre når det oppbevares riktig.

Holder surdeigsbrød seg lengre?

Faktisk holder surdeigsbrød seg lengre, spesielt med tanke på hvor lenge det oppleves som ferskt og like godt som det var den første dagen. Ett industribrød vil mye fortere tørke ut, og kunne mugne.

Det er mange fordeler med surdeigsbrød, både smaken men også at du har full kontroll over hvilke ingredienser som har blitt brukt. Baker du surdeigsbrød selv setter du også ekstra pris på det gode brødet! Det tar litt tid å lage ett surdeigsbrød, men det tar ikke så mye lengre tid å lage ett eller to surdeigsbrød ekstra når du først er i gang. Men om du gjør det er det viktig at du lagrer de på best mulig måte.

Ett surdeigsbrød som er oppbevart riktig vil holde seg bra i 3-5 dager. Variasjonene bunner ut i selve surdeigsbrødet, hvordan det er oppbevart og ikke minst temperaturen i rommet som det oppbevares i. Har du det kaldere på kjøkkenet om vinteren vil holdbarheten også forandre seg.

Forskjellige måter å oppbevare surdeigsbrød

Vent med å kutte opp surdeigsbrødet til det har fått avkjølt seg. Og hvis du har laget flere brød burde du på forhånd bestemme deg for hvilket brød som skal spises når. Ingenting smaker bedre enn hjemmelaget surdeigsbrød, derfor er også oppbevaringen så viktig.

Kjøkkenbenken – Er dere flere i husholdningen, eller du bare er glad i brød så holder ett surdeigsbrød seg fint på kjøkkenbenken i 2-3 dager. Sørg for at du har skjæresiden på brødet ned mot skjærefjølen når det lagres.

Spesielt om brødet ikke blir spist opp innen 2 dager er det veldig lurt å ha brødet i ett klede eller en brødboks. Det gjør at brødet holder seg ferskt og godt ekstra lenge. Sjekk ut kleder for oppbevaring av brød her!

Kjøleskap – Surdeigsbrød burde ikke lagres i kjøleskapet. Det vil tørke ut raskere og er rett og slett ikke en god måte å oppbevare det på.

Fryseren – Har du laget mer brød enn du trenger, eller ønsker å alltid ha litt ekstra brød tilgjengelig så er det fryseren det burde lagres i. Det varierer hvor lenge det vil holde seg, men helst spis det før det har gått 6 måneder. Det beste er hvis det byttes ut før det har gått så lang tid!

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts