Gå 30 000 skritt om dagen – Dette er effektene


Har det noe for seg å gå akkurat 30 skritt om dagen? Nei, men det å ha ett konkret mål er viktig for mange. Hastighet, terrenget og andre faktorer gjør at 30 tusen skritt kan være så forskjellig i kcal du forbrenner, og hvor mye trening du får at det blir umulig å gi helt konkrete svar.

Motivasjonen din vil være det avgjørende her. Det er mange måter å komme i god form på, trening med høyere intensitet i kombinasjon med annen trening kan få deg i bedre form raskere.

Hvis du gjør det samme hver dag vil du heller ikke få progresjon. Det å gå tur kan derimot handle om å komme seg mer ut også, derfor er det nettopp din egen motivasjon som burde være den viktigste faktoren.

Hvor lang tid det tar å gå 30 000 skritt

Gjennomsnittet vil bruke rundt 4-5 timer på å gå 30 tusen skritt. Kjønn, vekt, alder og om du tar alle skrittene i en økt vil ha en stor betydning også. Det kan gjøres på 3 timer eller 6 timer, det beste vil være hvis du heller fokuserer på deg selv og etterhvert får en bedre tid.

Hvor mange km 30 000 skritt er avhenger av skrittene dine. De fleste går litt under en kilometer på 1 000 skritt (ca0,7 km). For de fleste vil det si at 30 000 skritt er et sted mellom 20-25 kilometer.

Går du fort, har lange bein og om du er mann eller dame spiller en stor rolle. Det som kan være lurt å gjøre er å måle hvor langt du går på 1000 skritt så kan du enkelt regne ut hvor mange km du kan gå på 30 000 skritt.

Går du i motbakker, bare tusler, eller i raskt tempo med flatt terreng vil gjøre at 30 000 skritt kan være helt forskjellige turer. Det blir derfor heller ikke helt riktig å si at du ikke kan få progresjon selv om det er samme antall skritt du går hver dag.

Effekt av å gå 30 Tusen steg om dagen

For å finne ut hvor mye kalorier du forbrenner av 30 000 skritt så er det best å bruke en pulsklokke eller lignende.

Tar vi utgangspunkt i at du forbrenner 30-40 kcal per 1000 meter som mange gjør, så vil du forbrenne 900 – 1200 kcal ved å gå 30 000 skritt. Hvilket terreng, og ikke minst kjønn, vekt og hvilken form du er i vil ha veldig mye å si for hvor mange kcal du kommer til å forbrenne.

Det å gå så langt hver dag vil ikke være en effektiv treningsmetode, men hva formålet ditt er vil være avgjørende.

Liker du å gå langt, eller trenger å komme deg mer ut så vil det å ha ett mål ofte være veldig lurt. 30 000 skritt er veldig mye, så du burde ikke starte med så mange skritt hvis du ikke har gått veldig mye før.

For å etterhvert komme opp i 30 tusen skritt burde du sakte men sikkert øke med 500-1000 skritt hver dag.

Når du skal gå så mye hver dag er det viktig med gode sko, og en hviledag er noe du kan få mye igjen for hvis kroppen blir sliten.

Er formålet vektnedgang eller å komme i bedre form så vil matinntaket og trening med høyere intensitet være mye bedre. Det betyr ikke at å gå mye hver dag ikke er bra! Hvis du liker det så er det absolutt veldig bra for helsen din.

Gåturer i motbakke, hvor du etterhvert begynner å løpe er en god måte for å starte med jogging. Skal du derimot gå så mange skritt hver dag vil det bli belastende, og ikke minst ta veldig lang tid.

For mange vil det heller være mer hensiktsmessig å gjøre det for en periode, og kun for noen dager i uken.

Vil du ned i vekt så er det å være i bevegelse viktig, men det er ikke nødvendigvis avgjørende for vektnedgangen.

Er det mulig i lengden å gå 30000 skritt om dagen

For de fleste vil det ikke være det, men det er heller ikke noe vits for de fleste. Går du mye på jobb, og i tillegg er veldig glad i å gå lange turer vil det kunne være mulig.

Raskt tempo gjør at det vil ta kortere tid, men det vil fortsatt ta endel timer. Derfor vil det være mest oppnåelig for de som uansett går endel på jobb.

Det å gå er veldig viktig, og for mange som vil ned i vekt og ikke har trent på lenge er det også en fin måte å starte på.

Det er nok de som er glad i hårete mål, og er ekstra stae som vil klare å få det til. Er det for å utfordre deg selv over en kortere periode er det absolutt oppnåelig.

Å gjøre det hver dag vil derimot være noe svært få klarer. Helsemessig vil det uansett være hensiktsmessig med mer variabel fysisk aktivitet.

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts