Adapter for induksjon – Test av Induksjonsplater!


Mange elder kjeler, smørsmeltere og mokkabryggere fungerer ikke på induksjon. Det kan også være litt variasjoner hvor de fungerer på noen induksjonstopper men at de er for små til å bli registrert så de fungerer på andre induksjonstopper.

Test om gryter og kar kan brukes på induksjon ved å ta en magnet under, blir magneten magnetisk kan den også brukes på induksjon! Du kan ofte se induksjonssymbolet (se bilde øverst i artikkelen) på utstyr som kan brukes på induksjon hvis du er i tvil.

Mange har noe de har arvet eller en favoritt espressokanne de fortsatt ønsker å bruke selv om den ikke passer til induksjonstopper, med en induksjonsplate så er det fortsatt mulig å gjøre!

Bialetti Induksjonsplate Adapter

Har du en Bialetti Moka Espressokane av nyere modell fungerer mange av de på induksjon. De litt eldre derimot trenger ofte et adapter for å fungere.

Bialetti induksjonsplate tar lite plass og er veldig enkel å bruke. Har du kun små espressokanner eller smørsmeltere som du trenger adapter for så passer denne veldig bra! Når du bruker et adapter så er det like effektivt energimessig, men så lenge det kun brukes til små ting som uansett går veldig fort å varme opp er det ikke noe problem!

Induksjonsplaten er 13 cm, om du har små kjeler eller lignende induksjonsplaten ikke klarer å registrere fungerer denne veldig bra for det også.

Mauviel Mellomleggs/ Induksjonsplate 22cm

Denne mellomleggsplaten fra Franske Mauviel er godt egnet til større kjeler og panner som ikke ellers passer til induksjon.

Kjøp induksjonsplate som er lik i størrelsen på det du skal bruke den til. Har du både espressokanne som trenger en liten induksjonsplate og større kjeler som trenger en større en så burde du kjøpe en induksjonsplate til begge deler!

Generelt om induksjonsplater

For å fortsatt kunne bruke utstyrt som ikke fungerer på moderne induksjonstopper er induksjonsplater veldig smart. Pass på at effekten ikke er like god, men til utstyr som ikke blir brukt hver eneste dag så er det ikke noe du merker når du tilbereder mat.

Vær forsiktig med å skru varmen helt opp når du bruker induksjonsplate, det blir veldig mye varme og det er best å holde seg unna det aller varmeste/høyeste nivået. I motsetning til induksjonstopper som raskt blir kalde igjen så vil en induksjonsplate holde på varmen en stund etter platen har blitt skrudd av.

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts