7. Tips for å spare penger på brus!


Nordmenn drikker store mengder brus, faktisk mest i Norden. Vi bruker også mye penger på brus, og det er flere måter det kan spares inn penger på brus!

Hvor mye brus du drikker har mye å si for hvor mye penger du kan spare på det. Energidrikke og brus er noe mange bruker veldig mye penger på.

1. Slutt å drikke brus

Her kan du spare inn 100% av brusbudsjettet! Må du egentlig drikke brus? Det er en vane for mange å drikke brus, og er du motivert så kan du absolutt klare å slutte med å drikke brus. Gå igjennom hvor mye du bruker på brus i måneden, dette kan gi deg god motivasjon til å slutte med å drikke brus.

2. Alternativer til brus

Det er mange gode alternativer til brus, det beste er vann men vil du ha noen annet så er det også mulig. Smoothies, saft (uten sukker), lemonade er bare noe av mange alternativer du har hvis du vil ha andre alternativer til brus.

3. Kutt i forbruket

Det er flere måter du kan gjøre dette på. Kjøper du brus hver dag, eller tar med deg en brus på jobb hver dag så kan du prøve å kutte ut det. Får du en vane hvor det kun er brus på lørdager så vil du også glede deg mer til å drikke brus.

Lag deg også gjerne regler for deg selv, hvor du for eksempel drikker ett glass vann eller mer mellom hvert glass brus du drikker.

4. Lag brus selv

Brusmaskiner gjør at du kan tilsette smaken selv. Her sparer du penger, og det er ikke mye jobb du må gjøre for denne brusen. Du slipper også de store flaskene med brus og kan lage brus akkurat når det passer for deg.

Her kan du også lage vann med kullsyre uten å tilsette noe mer. Syntes du vann uten noe i er litt kjedelig så er vann med kullsyre kanskje noe for deg!

Tilsetningene for å lage brus selv koster også litt, men å lage vann med kun kullsyre vil være veldig rimelig. Dette er også langt rimeligere enn å kjøpe vann med kullsyre på butikken.

5. Handle i Sverige, Havaristen eller Holdbart

Her må du huske og sjekke prisene, men er du heldig kan du gjøre veldig gode kjøp. Å kjøre til Sverige kun for å kjøpe brus lønner seg nok ikke, men er du der uansett så kan du spare mye penger!

7. Handle inn på tilbud

Gode tilbud på brus kan spare deg for mye penger! Avhengig av hvor mye brus du drikker kan du faktisk spare mange hundrelapper på å kjøpe inn når det er tilbud.

Pass på at du ikke drikker mer enn du ellers ville gjort når du kjøper inn på tilbud. Hvis du ender opp med å bare drikke mer brus så ender du ikke opp med å spare noe penger.

Kjøp inn store flasker (1.5L) det er mye billigere. Men del det opp så du fortsatt ikke drikker mer bare fordi du har kjøpt inn brus i store flasker.

7. Tenk på helsen din

Det er flere fordeler ved å drikke sukkerfri brus. Men helsen og tennene dine trives aller best med å drikke vann.

Mange drikker veldig mye brus, husk at det i noen brus typer også er veldig mye koffein. Klarer du å kutte ned på dette vil det utvilsomt være både sunt og spare deg for masse penger.

Ha gjerne et mål for pengene du sparer på å ikke drikke brus. Spesielt i starten vil det gjøre at motivasjonen holdes oppe. For mange er brusdrikkingen blitt en vane.

Det tar tid å snu slike vaner, men når du har gjort det så vil du nok ikke savne brusen. Gir den deg mye glede så kan du fint drikke det i veldig moderate mengder for eksempel en dag i uken.

Det største problemet er de som drikker store mengder hver eneste dag. Både for tennene dine, helsen og ikke minst lommeboken. De som drikker så store mengder vil nok bli overrasket over hvor mange tusen kroner det faktisk er snakk om at de bruker på brus i året!

Johanne

Johanne er skribent for frisklivsstil, her deler hun sin lidenskap for en sunn livsstil gjennom å gi tips og råd om ernæring og livsstil. Johanne bruker mye av sin tid både til å gjøre undersøkelser og formidling av dette.

Recent Posts